onsdag 1 augusti 2012

Pasta med kyckling och curry och mangochutney-sås

En av mina snabba favoriträtter! Den är snabb att tillaga, räcker till många portioner och lite lagom onyttig... ;-)När jag brukar använda kycklinfilé så brukar jag ta filér av innanlår. Det är några kronor dyrare i kilopriset än vanlig filé men blir inte alls lika torrt. Men det är ju tycke och smak. Att jag sedan hittade färdigstrimlad kycklinginnerfilé gjorde mitt jobb lite lättare... :-P

Jag änvänder mig av min stora wokpanna när jag gör denna rätt då det får plats mycket i den, men om du inte har en sådan så går en stor kastrull/gryta bra att göra såsen i.

Rätten fungerar även bra att ha till matlåda och äta lite småljummen.


Detta behövs:

Kycklingfilé, strimlad eller skuren i mindre bitar.
Lök, gul eller scharlottenlök
grädde
curry
svarta oliver (kan uteslutas)
mangochutney
salt och peppar
vetemjöl
smör/margarin
pasta


Tillagning:

* Koka pastan (jag använder gnoccipasta, tycker att det fångar upp såsen på ett bra sätt) och under tiden börjar du fräsa löken mjuk i smöret. Häll sedan i kycklingen och se till att den blir genomstekt.

* När kycklingen är genomstekt så strö över lite vetemjöl tills all vätska har sugits upp och häll i grädden. Känner man att det kanske blir lite för mycket grädde i maten så kan man blanda ut även med lite mjölk. Ha i så mycket att det blir lagom tjockt men ha inte för lite i, då blir pastan lätt torr.

* Smaka av med salt, peppar, curry och mangochutney. Häll i den nästan fördigkokta pastan, de svarta oliverna om du vill ha det och låt putra ihop någon minut eller två.

*KLART!

Om man vill så kan man även ta i lite grönsaker som tex paprika, minimajs eller vad man kan tänkas tycka om. Det är även gott att ta i lite färsk timjan i. För de som tycker om purjolök kan man byta ut löken mot strimlad purjo.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar