torsdag 9 augusti 2012

Lax och avokadomacka

Idag på lunchen så blev jag sugen på en riktigt god och lite matig macka. Tittade in i kylen och där hittade jag lite rökt lax och på köksbänken hade jag en avokado som hunnit bli perfekt mjuk!



Detta plockades fram:

En mjuk rund brödbit (fungerar med vilket bröd som helst)
Philadelphiaost, naturell
Rökt lax
Avokado
Färsk dill


* Rosta/stek brödet i torr panna på "ovansidan" tills det får färg och blir lite "knaprigt"
* Bred på färskosten och lägg sedan dit laxen
* Skiva avokadon och lägg på laxen
* Garnera med färsk dill. Om man som jag är saltoman så är det även gott att strö på lite flingsalt om man har det.


Det är även populärt att göra snittar med detta recept upptäckte jag på nyårsafton. Ta vanlig formfranska (2 st, den ena delen används som lock) som du fyller och delar i trekanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar